Nejčastějším důvodem, proč lidé nechtějí konzumovat hydroponickou zeleninu, je strach z nedostatečného obsahu nutričních látek. Opak je ale pravdou. Na základě řady výzkumů bylo dokázáno, že plodiny pěstované v hydroponii dosahují podobných a někdy dokonce vyšších hodnot nutričních látek. Vzhledem k tomu, že jsme v hydroponii schopni dávkovat potřebné prvky přesně na míru rostlině, obsahují velmi často hydroponicky pěstované plodiny vyšší obsah minerálních látek. Což potvrzuje i profesor Allen Barker (2016) ze Stockbridgské univerzity, který tvrdí, že v závislosti na přidaných mikro a makro prvcích do živného roztoku můžeme pěstovat nutričně hodnotnější plodiny než při pěstování v půdě. Velký vliv na množství zdraví prospěšných látek v zelenině má i rychlost, s jakou jsou doručeny na konzumentův stůl. Ve chvíli, kdy jsou plody sklízeny, začínají prospěšné látky rychle mizet. Hydroponické pěstovaná zelenina od místního pěstitele tudíž může mít daleko vyšší obsah nutričních látek, než plodiny, které tráví týdny v přepravě (Reinagel, 2016). Další příčinou, kvůli které plodiny pěstované v půdě nedosahují takových obsahů zdraví prospěšných látek jako ty hydroponicky pěstované, je vyčerpanost půdy po opakovaném intenzivním pěstování.
Na téma množství vitamínů a minerálů v hydroponicky pěstovaném ovoci a zelenině proběhla řada experimentů. Treftz a Omaye (2015) testovali množství vitamínu C u hydroponicky pěstovaných jahod. Na základě jejich výzkumu došli k závěru, že hydroponické jahody mají o 16,1 mg/100g více vitamínu C než běžně pěstované jahody (viz graf). Podobný pokus prováděli i Buchanan a Omaye (2013) u různých druhů salátů. Výsledky experimentu ukázali, že všechny varianty hydroponicky pěstovaného salátu dosahovali vyšších hodnot vitamínu C než u půdního pěstování (viz graf).