Materiály:
Plody rajčat sklízíme až když jsou celé plně zbarvené (nejčastěji červené), ale ještě před tím, než začnou měknout. Čím víc jsou červené a měkké, tím více obsahují cukrů. Sklizeň provádíme přibližně dvakrát týdně, v přechodném období sklízíme klidně i každý den. Sklízíme vždy se stopkou, plody déle vydrží. Rajčata dozrávají přibližně 55 dní po opylení.
Zralé plody uchováváme při teplotách nad 15 °C pro brzkou spotřebu. Můžeme je ale uchovat i při teplotě 1 až 10 °C po dobu 1 až 3 týdnů. Pokud nám některá rajčata nestihla dozrát, nevadí. Můžeme je nechat dozrát při teplotě 22 až 25 °C. Nezralé plody lze skladovat při teplotě 12,5 až 15 °C po dobu 2 až 4 týdnů. Poslední sklizeň provádíme před přemrznutím plodů.
Při pěstování obecně, v hydroponii to platí dvojnásob, je vždy dobré mít přehled, vědět co za chyby jsme udělali, či proč zrovna letos jsou ty rostlinky tak povedené. Proto jsme pro Vás připravili pěstební deníky, díky kterým získáte možnost podívat se zpětně na své výsledky.